16/01/2023 16/01/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος ιερούργησε χθες στον Ιερό Ναό «Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου» της Σόφιας, επί τη εορτή της προσκύνησης της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΒ’ Λουκά...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 21:30

Σόφια: Η έννοια της πνευματικής υγείας από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ

Διαδώστε:
Σόφια: Η έννοια της πνευματικής υγείας από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος ιερούργησε χθες στον Ιερό Ναό «Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου» της Σόφιας, επί τη εορτή της προσκύνησης της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΒ’ Λουκά των δέκα λεπρών: «Πνευματική υγεία σημαίνει όχι μόνο να προσεύχεσαι, να παρακαλάς τον Θεό και να πηγαίνεις στην Εκκλησία, αλλά και να κάνεις πνευματικές σκέψεις, συλλογισμούς και να προβαίνεις σε πνευματικές πράξεις. Για όλα πρέπει να ευχαριστείς τον Σωτήρα».

Ακόμη, με αφορμή την επικείμενη εορτή της προσκύνησης της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου, που εορτάζεται στις 16 Ιανουαρίου, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος τόνισε:

«Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου Αποστόλου Πέτρου. Ας γίνουμε με την πνευματική του ζέση αληθινοί μαθητές του Χριστού. Ας βαδίσουμε στον πνευματικό δρόμο και ας γίνουμε ευαγγελιστές της αγάπης και ως ευεργέτες πνευματικών αρετών».

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να έχουν αγνή και αδιάλειπτη προσευχή, ζήλο για τον Κύριο όπως ο Άγιος Απόστολος Πέτρος, και ευγνωμοσύνη στον Θεό και στους ανθρώπους.

Τέλος, μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Βουλγαρία και στην Κωνσταντινούπολη

Η συνεισφορά της Βουλγαρικής βασιλικής οικογένειας στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Περισσότερες φωτογραφίες (Αρχιερέας Kostadin Trenev) ΕΔΩ

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg (Vesela Ignatova)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων