16/11/2023 16/11/2023 Η πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε, στις 14 Νοεμβρίου, στην πόλη Ihtiman, στη δυτική Βουλγαρία, μέρος της επαρχίας Σόφιας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Προσκεκλημένος ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, η  κ. Daniela Miteva, Αντιδήμαρχος Ikhtiman, η οποία παρέδωσε στον Επίσκοπο ένα μπουκέτο...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 15:26

Σόφια: Η πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας

Διαδώστε:
Σόφια: Η πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας

Η πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε, στις 14 Νοεμβρίου, στην πόλη Ihtiman, στη δυτική Βουλγαρία, μέρος της επαρχίας Σόφιας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Προσκεκλημένος ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, η  κ. Daniela Miteva, Αντιδήμαρχος Ikhtiman, η οποία παρέδωσε στον Επίσκοπο ένα μπουκέτο λουλούδια εκ μέρους του κ. Kaloyan Iliev, Δημάρχου του Ihtiman.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία τιμάται από την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία και ως Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας, στη Σόφια πραγματοποιούναι μία σειρά από εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινότητας με παραδοσιακούς χορούς, χορωδία μικρών και μεγάλων, και έκθεση ζωγραφικής που απεικονίζει την Παναγία.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη τους παρευρισκόμενους και μίλησε διδακτικά για τον θεσμό της οικογενειας, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να εργαστούν για την ενίσχυση της χριστιανικής οικογένειας, καθώς και η οικογένεια να συμβάλει στην καλή ανατροφή των εφήβων.

Στο τέλος, δώρισε στον καθένα μια εικόνα που επεικονίζουν τα  Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό της Ιερουσαλήμ, ως ανάμνηση και ευλογία.
Първи концерт за христянското семейство в Ихтиман - 14.11.2023 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων