24/05/2024 24/05/2024 Στη Δοξολογία η οποία τελέστηκε με την ευκαιρία της 24ης Μαΐου η οποία είναι «Ημέρα Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού και Σλαβονικής Λογοτεχνίας», χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.  Συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί και...
24 Μαΐου, 2024 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 16:07

Σόφια: Πανηγυρικά τιμήθηκε η 24η Μαΐου – Ημέρα Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού

Διαδώστε:
Σόφια: Πανηγυρικά τιμήθηκε η 24η Μαΐου – Ημέρα Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού

Στη Δοξολογία η οποία τελέστηκε με την ευκαιρία της 24ης Μαΐου η οποία είναι «Ημέρα Βουλγαρικής Παιδείας και Πολιτισμού και Σλαβονικής Λογοτεχνίας», χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί και διάκονοι από τη Μητρόπολη Σόφιας.

Μετά την Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον κλήρο και τον λαό μετέβησαν εν πομπή στην Εθνική Βιβλιοθήκη “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”, όπου παρουσία του προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, του Δημάρχου Σόφια, Βασίλ Τερζίεφ, και άλλων αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Αγιασμού.

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στη σπουδαία ημέρα για το έθνος της Βουλγαρίας. “Η ημέρα αυτή μας θυμίζει την βαθιά ριζωμένη έκφραση του πολιτισμού μας η οποία βρίσκεται σε κάθε βουλγαρική καρδιά”, είπε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάζονται άοκνα στη διατήρηση και ενίσχυση της παιδείας και του πολιτισμού όπως αυτές χαράχθηκαν από τους φωτιστές των Σλάβων, τους Αγίους Κύριλλο και Κωνσταντίνο.

Η πανηγυρική εορτή ολοκληρώθηκε με την απόδοση ύμνων και τραγουδιών από μέλη νεανικής χορωδίας της Σόφιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων