29/04/2023 30/04/2023 Χιλιάδες κάτοικοι της Σόφιας σπεύδουν να τιμήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που έφθασαν την Παρασκευή 28 Απριλίου στη Σόφια και έγιναν πανηγυρικά δεκτά και τέθηκαν προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό της  Αγίας Σοφίας στην Σόφια. Από νωρίς το πρωί δημιουργείται μεγάλη ουρά πιστών έξω από τον Ναό που περιμένουν να...
29 Απριλίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 1:03

Σόφια: Πλήθος πιστών προσκυνούν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Σόφια: Πλήθος πιστών προσκυνούν το  Ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου

Χιλιάδες κάτοικοι της Σόφιας σπεύδουν να τιμήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που έφθασαν την Παρασκευή 28 Απριλίου στη Σόφια και έγιναν πανηγυρικά δεκτά και τέθηκαν προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό της  Αγίας Σοφίας στην Σόφια.

Από νωρίς το πρωί δημιουργείται μεγάλη ουρά πιστών έξω από τον Ναό που περιμένουν να προσκυνήσουν τον Άγιο – πολεμιστή, τη μνήμη του οποίου θα γιορτάσει πανηγυρικά η Εκκλησία στις 6 Μαΐου, κοντά στον αρχαίο ναό.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό στην οποία προέστη ο  Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολυκάρπος

Την εορταστική λειτουργία τίμησαν ο Δήμαρχος της ελληνικής πόλης της Νιγρίτας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και Έλληνες αγιογράφοι που εργάζονται για βουλγαρικές εκκλησίες και μοναστήρια.

Στον παλαιοχριστιανικό ναό της πρωτεύουσας, λαϊκοί από όλη τη χώρα συνέρρεαν για να προσκυνήσουν τον παλαιοχριστιανικό Άγιο, ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα να κάνει θαύματα και να είναι ένθερμος υπέρμαχος των ειλικρινά πιστών Χριστιανών ενώπιον του Θεού.

Με ποιμαντικό λόγο ο Επίσκοπος απηύθυνε  στο μεγάλο πλήθος των πιστών λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος  Γεώργιος με ένα μέρος των αγίων δυνάμεών του είναι ανάμεσά μας, για να μας ευλογήσει και να μας ενδυναμώσει πνευματικά, ώστε στις μέρες μας και στη ζωή μας να είμαστε άξια και αφοσιωμένα τέκνα του Χριστού, ακολουθώντας το παράδειγμα της αγιότητος…

Χαιρόμαστε, και είμαστε ευγνώμονες στον Θεό, που τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο να βρίσκεται ανάμεσά μας την παραμονή της εορτής του. Χαιρόμαστε που ο Κύριος στέλνει την ευλογία Του μέσω του Αγίου Γεωργίου για να δυναμώσει τις καρδιές μας σε πίστη, ελπίδα και αγάπη και πάνω απ’ όλα σε ειρήνη. Ας προσκυνήσουμε μπροστά στα λείψανα του Αγίου Γεωργίου, ας λάβουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωτηρία και την αιώνια ζωή, και τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε -ο Θεός ξέρει, ας τα χαρίσει σε όλους. Ας αναζητήσουμε τη βασιλεία του Θεού για να πάρουμε αυτό που χρειάζεται ο καθένας για να είναι υγιής και χαρούμενος στις μέρες του», πρόσθεσε ο επίσκοπος.

Η προσκύνηση ενώπιον του ιερού συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το απότμημα των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου αναχώρησε για το χωριό Γκόρνι Λόζεν, όπου θα τεθεί για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg

Περισσότερες φωτογραφίες:

Архиерейска света литургия в столичния храм "Св. София"

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων