16/02/2023 16/02/2023 Ανήμερα της Κοίμησης του Αγίου Κυρίλλου ο Σλαβοβούλγαρος και με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους θεολόγους στην αίθουσα της Ιερά Μητρόπολης Σόφιας. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Στη συνάντηση συμμετείχαν οι θεολόγοι που διδάσκουν Θρησκεία-Ορθοδοξία στα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, οι κατηχητές που οργανώνουν τα κατηχητικά σχολεία, καθώς και οι...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 12:07

Σόφια: Συνάντηση με θεολόγους – Στο επίκεντρο το εκπαιδευτικό τους έργο

Διαδώστε:
Σόφια: Συνάντηση με θεολόγους – Στο επίκεντρο το εκπαιδευτικό τους έργο

Ανήμερα της Κοίμησης του Αγίου Κυρίλλου ο Σλαβοβούλγαρος και με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους θεολόγους στην αίθουσα της Ιερά Μητρόπολης Σόφιας.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι θεολόγοι που διδάσκουν Θρησκεία-Ορθοδοξία στα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, οι κατηχητές που οργανώνουν τα κατηχητικά σχολεία, καθώς και οι εθελοντές που υποστηρίζουν τις διάφορες μορφές εργασίας με εφήβους στην εκκλησία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ημέρα μνήμης της Κοίμησης του Αγίου Κυρίλλου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας την ευγνωμοσύνη της προς τους θεολόγους για το εκπαιδευτικό τους έργο.

Τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο οποίος ευχαρίστησε τους δασκάλους για την άξια δουλειά τους, για τη δύναμη και το κουράγιο που δείχνουν στο διδακτικό έργο, καθώς και για το ότι αποτελούν το καλό παράδειγμα. Χάρη στο έργο τους ολοένα και περισσότερα σχολεία προσφέρουν το μάθημα Θρησκεία-Ορθοδοξία, καθώς και για όλο και περισσότεροι μαθητές επιλέγουν να το παρακολουθήσουν.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος τόνισε ότι όλοι οι δάσκαλοι μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας στο έργο τους, καθώς και ότι η Ιερά Μητρόπολη θα ήθελε να υπολογίζει σε αυτούς στο εκπαιδευτικό έργο.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ απένειμε σε κάθε δάσκαλο τιμητική βεβαίωση για την άξια και ακούραστη υπηρεσία τους. Προσφέρθηκαν ακόμα δώρα και κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων