08/06/2021 08/06/2021 Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης. Ο κ. Βλάσης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του στη Σόφια, είχε συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, Βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και τις σχέσεις...
08 Ιουνίου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 9:03

Συνάντηση Βλάση με εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Βλάση με εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του στη Σόφια, είχε συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, Βοηθό Επίσκοπο του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και τις σχέσεις που συνδέουν Ελλάδα και Βουλγαρία.

Σωζόπολη: Παραμένει ζωντανή η φλόγα του Ελληνισμού

Μια κλειστή κοινότητα 4.000 περίπου Ελλήνων, που βρίσκονται στην Σωζόπολη της Μαύρης Θάλασσας στην Βουλγαρία από τον 4ο πχ αιώνα, κρατούν ακόμη ζωντανά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και βέβαια την γλώσσα.

Χθες, το μουσικό σχήμα και η χορωδία, του συνδέσμου «Απολλωνία Σωζόπολης», με τις κυρίες να τραγουδούν και τους άνδρες στα μουσικά όργανα, προσέφεραν σε πάνω από 200 Έλληνες της Βουλγαρίας μια καταπληκτική βραδιά.

Την οργάνωση ανέλαβε ο Ελληνοβουλγαρικός σύνδεσμος «Αριστοτέλης»-Γέφυρα πολιτισμού με την καθοδήγηση του πολύ δραστήριου Έλληνα πατριώτη Γιάννη Λιόλιου.

“Πολλά συγχαρητήρια! Γι’ ακόμη μια φορά μας κάνετε υπερήφανους”, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βλάσης.

Φωτογραφίες  – βίντεο: Facebook Kostas Vlasis

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων