29/03/2023 29/03/2023 Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου έθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού πάντων των εν Βουλγαρία Αγίων στον προάυλιο χώρο της Ανώτατης Σχολής Μεταφορών Todor Kableshkov στη Σόφια. Ο Θεοφιλέστατος τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Παρευρέθηκαν η καθηγήτρια Δρ. Daniela Todorova, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Todor...
29 Μαρτίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 16:25

Σόφια: Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού πάντων των εν Βουλγαρία Αγίων σε Πανεπιστήμιο

Διαδώστε:
Σόφια: Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού πάντων των εν Βουλγαρία Αγίων σε Πανεπιστήμιο

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου έθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού πάντων των εν Βουλγαρία Αγίων στον προάυλιο χώρο της Ανώτατης Σχολής Μεταφορών Todor Kableshkov στη Σόφια. Ο Θεοφιλέστατος τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού.

  • Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρευρέθηκαν η καθηγήτρια Δρ. Daniela Todorova, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov Δρ. Krasimir Krastanov και πολλοί πρύτανεις άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι, φοιτητές, και άλλοι.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου, ευχαρίστησε όλους όσοι ανέλαβαν αυτό το δύσκολο έργο και επικαλέστηκε τη βοήθεια του Θεού.

Η Δρ. Todorova εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους, και  απένειμε στον Επίσκοπο κ. Πολύκαρπο τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση των προσπαθειών και της υποστήριξης που έδειξε για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο ναός σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός έχει κατασκευαστεί και θα μεταφερθεί στη Σόφια από τη Θεσσαλονίκη, μετά την κατασκευή της βάσης για την τοποθέτηση του Ναού.

Περισσότερες φωτγοραφίες ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων