18/01/2023 18/01/2023 Η Ιερά Μονή Κρεμικόφσκι, κοντά στη Σόφια, εόρτασε την μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος παρουσία του του Ηγουμένου της Μονής π. Βλαδίμηρου. Στον πανηγυρικό εορτασμό συμμετείχε η κ. Liliya Donkova, δήμαρχος της περιοχής Κρεμικόφσκι, καθώς και δεκάδες προσκυνητές...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 13:11

Σόφια: Τιμήθηκε ο Άγιος Αντώνιος στην Ιερά Μονή Κρεμικόφσκι

Διαδώστε:
Σόφια: Τιμήθηκε ο Άγιος Αντώνιος στην Ιερά Μονή Κρεμικόφσκι

Η Ιερά Μονή Κρεμικόφσκι, κοντά στη Σόφια, εόρτασε την μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος παρουσία του του Ηγουμένου της Μονής π. Βλαδίμηρου.

Στον πανηγυρικό εορτασμό συμμετείχε η κ. Liliya Donkova, δήμαρχος της περιοχής Κρεμικόφσκι, καθώς και δεκάδες προσκυνητές και καλεσμένοι. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, καθώς και στις αρετές του.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου, και ευχήθηκε υγεία, πνευματική δύναμη και επιτυχία σε κάθε προσπάθεια.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι στην περιοχή Γιάμπολ, πόλη της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας 1585 άνθρωποι φέρουν τον όνομα του Αγίου – 1018 γυναίκες και 567 άνδρες. Από τις 1018 γυναίκες οι περισσότερες φέρουν το όνομα Ντόνκα, ενώ από τους 567 άνδρες οι πλειονότητα λέγεται Αντόν.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων