08/09/2021 08/09/2021 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια για το Γενέσιον της Θεοτόκου. «Από τη στιγμή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ιστορία του κόσμου ο χρόνος άρχισε να τρέχει προς την σάρκωση του Χριστού και τη σωτήρια στιγμή της εμφάνισης...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 17:01

Σόφια: Το Γενέθλιον της Θεοτόκου στον Άγ. Αλέξανδρο Νιέφσκι

Διαδώστε:
Σόφια: Το Γενέθλιον της Θεοτόκου στον Άγ. Αλέξανδρο Νιέφσκι

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια για το Γενέσιον της Θεοτόκου.

«Από τη στιγμή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ιστορία του κόσμου ο χρόνος άρχισε να τρέχει προς την σάρκωση του Χριστού και τη σωτήρια στιγμή της εμφάνισης του Υιού του Θεού ανάμεσα στους ανθρώπους. Και γι΄ αυτό στη σημερινή εορτή η Εκκλησία ψάλλει και χαίρει, επειδή «σήμερα στη γη ο Παντοδύναμος Θεός προετοιμάζει για τον εαυτό του έναν άγιο Θρόνο, και έτσι τίθεται η αρχή της σωτηρίας μας» (Στίχος του Μεγάλου Εσπερινού της Γέννησης της Θεοτόκου). Χάρη σε Αυτήν και τη συνειδητή βοήθειά της στο έργο της οικονομίας του Θεού, το παλιό πέθανε και η εποχή του Νόμου έδωσε τη θέση της στο νέο, την εποχή της Χάριτος και της αγάπης, με την καινή διαθήκη. Ζούμε σε αυτήν την εποχή σήμερα, απολαμβάνοντας τους καρπούς της Σαρκώσεως και αναμένεται από εμάς να παρέχουμε την ίδια, συνειδητή βοήθεια στο έργο του Θεάνθρωπου. Το μυστήριο της ενανθρώπισης του Θεού -αν και αποτελεί αναφαίρετο μέρος του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου, δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ιερή συγκατάθεση και συμμετοχή της Παναγίας: «ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά σου. καὶ ἀπῆλθεν ἀπ᾿ αὐτῆς ὁ ἄγγελος.» (Λουκάς 1:38)», είπε στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος.

 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων