09/10/2021 09/10/2021 Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε αγιασμό στον νέο ναό που χτίζεται προς τιμήν του Αγίου Ποιμένος του Ζωγραφίτη, στην περιοχή Izgrev της Σόφιας, τη περασμένη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση των δύο σταυρών που θα στολίζουν τους τρούλους της νεόδμητης εκκλησίας....
09 Οκτωβρίου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 17:40

Σόφια: Τοποθέτηση Σταυρών στον τρούλο του Οσίου Ποιμένος

Διαδώστε:
Σόφια: Τοποθέτηση Σταυρών στον τρούλο του Οσίου Ποιμένος

Με την ευλογία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε αγιασμό στον νέο ναό που χτίζεται προς τιμήν του Αγίου Ποιμένος του Ζωγραφίτη, στην περιοχή Izgrev της Σόφιας, τη περασμένη Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση των δύο σταυρών που θα στολίζουν τους τρούλους της νεόδμητης εκκλησίας. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώτος θεμέλιος λίθος του μοναδικού μέχρι τώρα ναού, που είναι αφιερωμένος στον συγκεκριμένο άγιο της Βουλγαρίας, τοποθετήθηκε σχεδόν πριν δύο χρόνια, στις 6 Ιουνίου 2019.

Μαζί με τον Θεοφιλέστατο, τον Αγιασμό τέλεσε και ο εφημέριος της νεόδμητης εκκλησίας π. Αντώνιος Μιλούσεφ, ενώ συμμετείχαν και άλλοι ιερείς.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο συνεχάρη άπαντες για το νέο πνευματικό απόκτημα.

Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα κατασκευής του νέου ναού και τόνισε:
«Οι αγαπητοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται την Ορθόδοξη πίστη. Ορθόδοξες εκκλησίες που ενθαρρύνουν τον καθένα από εμάς να ενθυμείται την πίστη του. Να ζει μέσα σε αυτήν την πίστη και να είναι σαν ανοιχτό βιβλίο, διαφωτίζοντας τους πάντες με το καλό παράδειγμα και τις αρετές».

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν επίσης, πλήθος υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος της περιοχής Izgrev κ. Delyan Georgiev, η αντιδήμαρχος της περιοχής κα Kamelia Kyurkchieva, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σόφιας κ. Georgi Georgiev.

Λόγο ευγνωμοσύνης προς τους κληρικούς, τους οικοδόμους και όσους υποστήριξαν την ανέγερση του συγκεκριμένου ναού απέδωσε ο δήμαρχος της περιοχής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι, σε περιόδους δοκιμασίας είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε την αρετή της ταπεινότητας, να θυμόμαστε ότι όλοι είμαστε θνητοί και να αφήσουμε πίσω έργα με τα οποία θα διατηρηθεί η πνευματικότητα, που θα στηρίζει τον πιστό λαό.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων