16/05/2022 16/05/2022 Για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε ο παμβουλγαρικός διαγωνισμός με θέμα η “Ανάσταση του Χριστού”, ο οποίος παρακινεί χιλιάδες παιδιά και τα εμπνέει να δημιουργήσουν κάποιο ποίημα ή πεζό κείμενο, να τραβήξουν φωτογραφίες ή να εκφραστούν μέσω των καλών τεχνών. Το πιο πανηγυρικό μέρος του διαγωνισμού είναι η βράβευση των νικητών, που παραδοσιακά με απόφαση της...
16 Μαΐου, 2022 - 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 20:23

Σόφια: Βράβευση παιδιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Ανάσταση του Χριστού”

Διαδώστε:
Σόφια: Βράβευση παιδιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Ανάσταση του Χριστού”

Για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε ο παμβουλγαρικός διαγωνισμός με θέμα η “Ανάσταση του Χριστού”, ο οποίος παρακινεί χιλιάδες παιδιά και τα εμπνέει να δημιουργήσουν κάποιο ποίημα ή πεζό κείμενο, να τραβήξουν φωτογραφίες ή να εκφραστούν μέσω των καλών τεχνών. Το πιο πανηγυρικό μέρος του διαγωνισμού είναι η βράβευση των νικητών, που παραδοσιακά με απόφαση της Ιεράς Συνόδου γίνεται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Σόφια.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Έτσι την Κυριακή του Παραλύτου, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ.

Μέσω της θείας λειτουργίας και της απονομής των βραβείων, τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τον Σεβασμιώτατο, να ακούσουν τα σοφά του λόγια, να λάβουν την ευλογία του και να γεμίσουν ξανά με την αμείωτη χαρά του Πάσχα.

Πριν την τελετή απονομής, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ επεσήμανε ότι “ο Κύριος συχνά κάνει τους ανθρώπους σοφούς με τα βάσανα και τις ασθένειες, αλλά με μοναδικό σκοπό – να τους σώσει από τις αμαρτίες τους”. 

Αναφερόμενος στην παραβολή του παραλύτου υπογράμμισε: “Το θαύμα συνέβη στην Προβατική κολυμβήθρα, στην Βηθεσδά, στα Ιεροσόλυμα, απ΄ όπου ο παράλυτος σηκώθηκε και περπάτησε και πήρε ακόμη και το κρεβάτι του στην πλάτη.

Ο Θεός θέλει ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει το πόσο αναγκαία είναι η μετάνοια, ώστε να μην προβαίνει σε αμαρτίες και να θεραπευτεί. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε μακριά από την αμαρτία, και τα παιδιά να προσκολλώνται στο καλό από μικρή ηλικία”.

Μετά το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Μετά την απονομή, οι νικητές στον τομέα της λογοτεχνίας απήγγειλαν τα έργα τους και εξέφρασαν ότι όλοι είμαστε αδερφές και αδελφοί εν Χριστώ.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ άνοιξε την έκθεση με τις βραβευμένες εικόνες, τα σχέδια και τις φωτογραφίες που τοποθετήθηκαν στην Ενοριακή Αίθουσα, τονίζοντας ότι κάθε έργο αποκαλύπτει την ψυχή του παιδιού που το δημιούργησε και την ιδιαίτερη αντίληψή του για την εορτή της Ανάστασης.

Σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχήθηκε για τη σωτηρία της ψυχής τους στη βασιλεία του Θεού όπου θα μπορούν να δουν τον καρπό των προσπαθειών τους.

Πηγή φωτογραφιών Nina Komarova

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων