14/06/2024 14/06/2024 Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος και ο Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ντουμπάι.  Σκοπός της επισκέψεώς τους είναι η αυριανή Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην βουλγαρική γλώσσα στον...
14 Ιουνίου, 2024 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2024 - 12:37

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Βούλγαροι Αρχιερείς για την πρώτη Θεία Λειτουργία στα βουλγαρικά

Διαδώστε:
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Βούλγαροι Αρχιερείς για την πρώτη Θεία Λειτουργία στα βουλγαρικά

Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα, κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος και ο Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ντουμπάι. 

Σκοπός της επισκέψεώς τους είναι η αυριανή Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην βουλγαρική γλώσσα στον Ορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Τζαμπέλ Αλί του Ντουμπάι, που ανήκει στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, στο Ντουμπάι ζουν περίπου 3.000 Βούλγαροι, οι οποίοι μέσω της βουλγαρικής πρεσβείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την επιθυμία να ιδρύσουν βουλγαρική εκκλησιαστική κοινότητα πριν από ενάμιση χρόνο.

Στην επίσημη αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Εκκλησίας συμμετέχει και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιβάν Γιορντάνοφ.

Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Βουλγαρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων