20/10/2021 20/10/2021 Για τρίτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μονής της Ρίλας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε χειροτονία Επισκόπου. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τελέστηκε χθες, 19 Οκτωβρίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας, «Αγ. Ιωάννης της Ρίλας» Αρχιμανδρίτη   Παχωμίου, με τον τίτλο «Μπράνιτς». Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 12:57

Στη Μονή της Ρίλας η χειροτονία του Επισκόπου Μπράνιτς

Διαδώστε:
Στη Μονή της Ρίλας η χειροτονία του Επισκόπου Μπράνιτς

Για τρίτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μονής της Ρίλας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε χειροτονία ΕπισκόπουΣυγκεκριμένα, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τελέστηκε χθες, 19 Οκτωβρίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας, «Αγ. Ιωάννης της Ρίλας» Αρχιμανδρίτη   Παχωμίου, με τον τίτλο «Μπράνιτς».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Παραδοσιακά, στις 18 προς 19 Οκτωβρίου τελέστηκε ολονύχτια αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στο μεγαλύτερο βουλγαρικό σταυροπηγιακό μοναστήρι. Κατά τη Θεία Λειτουργία, το πρωί, και πριν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιμανδρίτης Παχώμιος χειροτονήθηκε Επίσκοπος, ομολογώντας το Σύμβολο της Πίστεως ενώπιον των ιεραρχών της Βουλγαρικής Εκκλησίας και δίνοντας τους επισκοπικούς όρκους, να τηρήσει τους κανόνες και την Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όλων των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων και να υπακούει στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας και την Ιερά Σύνοδο.

Στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, ο οποίος συλλειτούργησε με τους συνοδικούς ιεράρχες: Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιο, Νευροκοπίου Σεραφείμ, Βράτσης Γρηγόριο, Βιδινίου Δανιήλ, Δοροστόλου Ιάκωβο, τον Επίσκοπο Μελενίκου Γεράσιμο, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, τον Επίσκοπο Αδριανουπόλεως Ευλόγιος, ηγούμενος της εν Ρίλα Μονής, τον Επισκόπο Αγαθουπόλεως Ιερόθεος, βοηθός του Μητροπολίτη Σλίβεν και πολλοί άλλοι ιερείς.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης Παχώμιος γονάτισε και οι ιερουργούντες μητροπολίτες και επίσκοποι έβαλαν το Ευαγγέλιο και τα χέρια τους πάνω του και κάλεσαν το Άγιο Πνεύμα, παρακαλώντας το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος να πληρώσει τον νέο επίσκοπο. Στον καθεδρικό ναό της Ιεράς Μονής Ρίλας αντήχησε το θαυμαστικό “Άξιος” για τον νέο επίσκοπο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης παρουσίασαν διαδοχικά στον νέο επίσκοπο τα άμφια και τα σύμβολα της ιεραρχικής διακονίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από τον ναό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων