23/10/2020 23/10/2020 Μεθαύριο, 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δοροστόλου στην Βουλγαρία. Οι εκλογές της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τις οποίες αναδείχθηκαν οι δύο υποψήφιοι για τον μητροπολιτικό θρόνο, πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Επισκοπής, Σίλιστρα, στις 18 Οκτωβρίου. Αύριο, Σάββατο, στις 24 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας θα πραγματοποιήσει τη δική της συνάντηση, στην οποία θα...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 10:11

Στις 25 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Δοροστόλου

Διαδώστε:
Στις 25 Οκτωβρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Δοροστόλου

Μεθαύριο, 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δοροστόλου στην Βουλγαρία. Οι εκλογές της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά τις οποίες αναδείχθηκαν οι δύο υποψήφιοι για τον μητροπολιτικό θρόνο, πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Επισκοπής, Σίλιστρα, στις 18 Οκτωβρίου.

Αύριο, Σάββατο, στις 24 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας θα πραγματοποιήσει τη δική της συνάντηση, στην οποία θα ακούσει και την έκθεση του αναπληρωτή (από τότε που χήρεψε η θέση) της Ιεράς Μητροπόλεως. Μία μέρα μετά, η Σύνοδος, με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Νεόφυτο, θα εκλέξει και θα εγκρίνει τον νέο Μητροπολίτη Δοροστόλου με ανοιχτή ψηφοφορία.

Η Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου ανήκει στην ιστορική περιοχή της Νότιας Δοβρουτσάς, με πρωτεύουσα τη Σιλίστρα, πόλη-λιμάνι στη βορειοανατολική Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Ρουμανία. 

Η εκλογή θα μεταδοθεί ζωντανά στον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Συνόδου  στο Facebook.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων