17/12/2021 17/12/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης και Ενσωμάτωσης Παιδιών «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» στο Ελίν Πελίν της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν η Πρέσβυς των ΗΠΑ στην χώρα Χέρο Μουσταφά και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Σόφια Ζέλικο Γιόβιτς την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σέρβου Πρέσβη...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 20:32

Στο Ίδρυμα «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» οι Πρέσβεις ΗΠΑ και Σερβίας

Διαδώστε:
Στο Ίδρυμα «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» οι Πρέσβεις ΗΠΑ και Σερβίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης και Ενσωμάτωσης Παιδιών «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας» στο Ελίν Πελίν της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν η Πρέσβυς των ΗΠΑ στην χώρα Χέρο Μουσταφά και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Σόφια Ζέλικο Γιόβιτς την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σέρβου Πρέσβη ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δράση του Κέντρου και καταβάλλει προσπάθειες για την ανάδειξη του, καλώντας πρεσβευτές να επισκεφτούν και να στηρίξουν τόσο το τοπικό Κέντρο όσο και εκείνο που λειτουργεί στο χωριό Γκόρνα Μαλίνα, σε μικρή απόσταση από την Σόφια.

Το Κέντρο παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, κινησιοθεραπεία, εργασιακή θεραπεία, ορθοπεδική φροντίδα, καθώς και πνευματική υποστήριξη σε παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από το προσωπικό, τα παιδιά καθώς και από τον πρωθιερέα Σεραφείμ Γιάνεφ, υπό την καθοδήγηση του οποίου λειτουργεί το Κέντρο.

Επίσης, την κα. Μουσταφά υποδέχθηκε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ Νεοφύτου ο Βοηθός Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, καθώς και ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας Άγγελ Μλαντένοφ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στις εγκαταστάσεις, η Πρέσβης των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το ιστορικό της ίδρυσης, τις δραστηριότητες, καθώς και για τα τρέχοντα και μελλοντικά σχέδια του Κέντρου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να εμπλακεί στην υποστήριξη του έργου του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων