07/07/2022 07/07/2022 Εκατοντάδες κάτοικοι της Σόφιας συγκεντρώθηκαν σήμερα, 7 Ιουλίου 2022, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό μίας εκ των σεβασμιωτέρων αγίων στα βουλγαρικά εδάφη – της Αγίας Kυριακής. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Την ημέρα αυτή, ακόμη και πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Ναός «ξεχείλιζε» από προσευχόμενους και...
07 Ιουλίου, 2022 - 17:14

Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Σόφιας εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής

Διαδώστε:
Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Σόφιας εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής

Εκατοντάδες κάτοικοι της Σόφιας συγκεντρώθηκαν σήμερα, 7 Ιουλίου 2022, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό μίας εκ των σεβασμιωτέρων αγίων στα βουλγαρικά εδάφη – της Αγίας Kυριακής.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Την ημέρα αυτή, ακόμη και πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Ναός «ξεχείλιζε» από προσευχόμενους και η ροή των Χριστιανών δεν σταμάτησε παρά αργά το μεσημέρι.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Ο προσευχόμενος κόσμος, που γέμισε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό προσευχόμενος στην Αγία Κυριακή, άκουσε τις ψαλμωδίες και τους ύμνους από την ανδρική χορωδία του καθεδρικού ναού, υπό τη διεύθυνση του καθ. Δρ. Πρωτοψάλτη Μίροσλαβ Ποψάνοφ.

Με μια εμπνευσμένη ποιμαντική ομιλία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος είπε προς το ποίμνιο:

«Ας μιμηθούμε την Αγία Κυριακή, την αγνή, ειλικρινή πίστη της στον Χριστό, την αθώα ζωή και το πνεύμα της, τη σωματική και πνευματική της αγνότητα. Ας μιμηθούμε την αγνότητα της πίστης και την ομολογία της στον Κύριο Ιησού Χριστού ενώπιον απίστων ανθρώπων. Ας τη μιμηθούμε στην αγάπη με την οποία προσευχόταν για όλους, ακόμη και για τους διώκτες της», είπε ο κ. Πολύκαρπος στην ομιλία του και κατέληξε ευχόμενος ως εξής:

«Είθε ο Θεός να λάμψει στις καρδιές μας με τις προσευχές της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, με ενάρετο πόθο. Ας γίνουμε άξιοι ακόλουθοι της Αγίας Κυριακής κι ας απολαύσουμε την ευλογία και τη μεσιτεία της στον Θεό για εμάς. Σας εύχομαι υγεία, έλεος και τη χάρη του Θεού».

Προς τιμήν της εορτής του ναού, ετοιμάστηκε ένας υπέροχα διακοσμημένος δίσκος με το κόλλυβο της Αγίας Κυριακής, τον οποίο ο Επίσκοπος ευλόγησε και διένειμε μετά το τέλος της λειτουργίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων