21/02/2020 21/02/2020 Στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας με σουλτανικό φιρμάνι, που διοργανώνει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, αναμένεται να συμμετάσχει και η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν η διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δρ. Κρασίμιρα Αλεξάντροβα με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο....
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 13:59

Στον Πατρ. Νεόφυτο η διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Νεόφυτο η διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας με σουλτανικό φιρμάνι, που διοργανώνει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, αναμένεται να συμμετάσχει και η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν η διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης Δρ. Κρασίμιρα Αλεξάντροβα με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάντροβα, η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου θα περιλαμβάνει και θα παρουσιάζει έγγραφα σχετικά με την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας και την εκλογή του πρώτου Βούλγαρου Εξάρχου. Σύμφωνα με την ίδια, η συμμετοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε εορτασμούς είναι σημαντική γιατί η άνοδος της Βουλγαρικής Εξαρχίας είναι ένα γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση του έθνους.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων