26/02/2020 26/02/2020 Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο συναντήθηκε η νέα Πρέσβειρα της Τουρκίας στην χώρα, Εϊλίν Σεκισγιόκ. Η κ. Σεκιζγιόκ ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την συνάντηση αυτή, και εξέφρασε τη χαρά της για τις καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας. Η Πρέσβειρα εξέφρασε επίσης την ελπίδα να επισκεφθεί σύντομα τα μεγάλα...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 8:53

Στον Πατρ. Βουλγαρίας η Πρέσβειρα της Τουρκίας

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Βουλγαρίας η Πρέσβειρα της Τουρκίας

Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο συναντήθηκε η νέα Πρέσβειρα της Τουρκίας στην χώρα, Εϊλίν Σεκισγιόκ. Η κ. Σεκιζγιόκ ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την συνάντηση αυτή, και εξέφρασε τη χαρά της για τις καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας. Η Πρέσβειρα εξέφρασε επίσης την ελπίδα να επισκεφθεί σύντομα τα μεγάλα βουλγαρικά μοναστήρια, προκειμένου να γνωρίσει σε βάθος την ιστορία της χώρας.


Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κ. Σεκιζγιόκ και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. Υπενθύμισε επίσης, ότι ένα από τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων δύο χρόνων, η ανακαίνιση της σιδερένιας Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε με την οικονομική βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων