31/07/2019 31/07/2019 Το Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο επισκέφθηκε σήμερα 31 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία. Ο Πατριάρχης Νεόφυτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή σχέση μεταξύ της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου. “Διατηρούμε στενούς δεσμούς και σχέσεις με όλες...
31 Ιουλίου, 2019 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2019 - 11:46

Στον Πατρ. Βουλγαρίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Βουλγαρίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Το Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο επισκέφθηκε σήμερα 31 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή σχέση μεταξύ της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου.

“Διατηρούμε στενούς δεσμούς και σχέσεις με όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου”, δήλωσε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Συλλούρης ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα και την τιμή που του έγινε από τον Πατριάρχη:
“Η κοινή μας πίστη είναι ένα καλό θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομήσαμε και συνεχίζουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις μας. Με την ευλογία σας, τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε εδώ, οι οποίες στοχεύουν στην εμβάθυνση της σχέσης μας, ελπίζω ότι θα είναι επιτυχείς. Οι Βούλγαροι που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο δεν διαφέρουν από τους Κυπρίους, αντίθετα, είναι μερικοί από τους καλύτερους εργαζόμενους. Όχι μόνο εμπλουτίζουν τη χώρα μας, αλλά και μας δίνουν πολλά πράγματα πνευματικά ” τόνισε.
Στην συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ του Θεολογικού Τομέα της Σόφιας και των πνευματικών σχολείων στην Κύπρο, καθώς και την καθιέρωση καλών σχέσεων στο ακαδημαϊκό επίπεδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων