26/10/2019 26/10/2019 Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο συναντήθηκε η νέα Πρέσβης της Γαλλίας στη Σόφια, Φλoρένς Ρομπίν, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019. Στην συνάντηση που διεξήχθη στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος. Αρχικά, η κυρία Ρομπίν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 10:30

Στον Πατριάρχη Βουλγαρίας η Πρέσβης της Γαλλίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Βουλγαρίας η Πρέσβης της Γαλλίας

Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο συναντήθηκε η νέα Πρέσβης της Γαλλίας στη Σόφια, Φλoρένς Ρομπίν, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Στην συνάντηση που διεξήχθη στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος.

Αρχικά, η κυρία Ρομπίν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υποδοχή και μοιράστηκε τις εντυπώσεις της από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες που επισκέφτηκε. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν όχι μόνο την βουλγαρική αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινωνία όπως η εκπαίδευση της νέας γενιάς, οι αξίες και το μέλλον της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ελπίδες του για ενίσχυση του ενδιαφέροντος και της ευαισθητοποιήσης για τους νέους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η στροφή των νέων προς την Εκκλησία είναι αξιοσημείωτη στη Βουλγαρία.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Πατριάρχης ευχήθηκε στην Γαλλίδα διπλωμάτη κάθε επιτυχία στα καθηκοντά της και επίσης τα δύο μέρη εξέφρασαν ελπίδες για μελλοντικές συναντήσεις και γόνιμη συνεργασία για το καλό της κοινωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων