03/02/2021 03/02/2021 Το χωριό Ντόμπιρσκο και τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου, επισκέφθηκε χθες (2/2/2021) -σε ανεπίσημη επίσκεψη- ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως η επίσκεψη ήταν καθ’...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 10:17

Στον Ναό της Υπαπαντής ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ράντεφ

Διαδώστε:
Στον Ναό της Υπαπαντής ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ράντεφ

Το χωριό Ντόμπιρσκο και τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου, επισκέφθηκε χθες (2/2/2021) -σε ανεπίσημη επίσκεψη- ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως η επίσκεψη ήταν καθ’ όλα προσωπική, δεν αποτελεί μέρος επαγγελματικού ταξιδιού, γι’ αυτό και δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράντεφ δείχνει ενδιαφέρον για τις εκκλησίες που γιορτάζουν και όταν τα καθήκοντά του του το επιτρέπουν τις επισκέπτεται μυστικά.

Παράλληλα, στη Σόφια, η Υπαπαντή του Κυρίου εορτάστηκε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας. Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων