07/05/2023 07/05/2023 Συγχαρητήρια επιστολή στον Βασιλιά Κάρολο Γ΄ έστειλε στις 6 Μάϊου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Του εύχεται να ακολουθήσει τις παραδόσεις της μητέρας του Ελισάβετ και το δρόμο του Θεού. Ευχήθηκε δε να συνεχίσουν να είναι αγαστές οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας. «Την ημέρα της στέψης σας ως Βασιλιάς...
07 Μαΐου, 2023 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 19:58

Συγχαρητήρια Πατριάρχη Βουλγαρίας στον Βασιλιά Κάρολο Γ’

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Πατριάρχη Βουλγαρίας στον Βασιλιά Κάρολο Γ’

Συγχαρητήρια επιστολή στον Βασιλιά Κάρολο Γ΄ έστειλε στις 6 Μάϊου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Του εύχεται να ακολουθήσει τις παραδόσεις της μητέρας του Ελισάβετ και το δρόμο του Θεού. Ευχήθηκε δε να συνεχίσουν να είναι αγαστές οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

«Την ημέρα της στέψης σας ως Βασιλιάς και Αρχηγός του Κράτους του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, σας συγχαίρουμε ολόψυχα και σας ευχόμαστε καλή υγεία, δύναμη και καρποφόρα επιτυχία στο να ακολουθήσετε το μονοπάτι της διαδοχής για την υπηρεσία του Θεού και της ανθρώπους, καθώς και στην τήρηση των παραδόσεων που η Αξιότιμη Μητέρα Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ – έθεσε και έχτισε.

Είθε η νέα σας διακονία ως βασιλιάς να εκπληρωθεί με τα λόγια του ένδοξου βασιλιά και προφήτη Δαβίδ «ο βασιλιάς εμπιστεύεται στον Κύριο και με την καλοσύνη του Υψίστου δεν θα συγκινηθεί» (Ψαλμ. 20:8), για «έλεος και η αλήθεια φύλαξε τον βασιλιά, και με έλεος στηρίζει τον θρόνο του» (Παρ. Σολ. 20:28).

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι στο πρόσωπό σας, όπως και στην περίπτωση των επιφανών προκατόχων σας, οι δεσμοί αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης μεταξύ της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Πατρίδας μας Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ενισχύονται», αναφέρει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων