11/01/2023 11/01/2023 Συγχαρητήριο μήνυμα εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για την ενθρόνιση του 76ου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Γεωργίου Γ’ στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας. Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 11:18

Συγχαρητήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Συγχαρητήριο μήνυμα εξέδωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος για την ενθρόνιση του 76ου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Γεωργίου Γ’ στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα της Λευκωσίας.

Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός:

Με ειλικρινή χαρά και αδελφική αγάπη καλωσορίζουμε ολόψυχα την άνοδό σας στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου. Ο θρόνος που θεμελίωσε ο άγιος Βαρνάβας και που κατά τη χιλιετή ύπαρξή του αγιάστηκε από άξιους προκατόχους σας, των οποίων το εκκλησιαστικό, πνευματικό-εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο πρέπει να συνεχίσετε.

 Στη δύσκολη εποχή στην οποία ζούμε – μια εποχή νέων σοβαρών δοκιμασιών για την ενότητα της Εκκλησίας, όταν ο εχθρός της ανθρώπινης σωτηρίας σπέρνει νέους σπόρους εχθρότητας και διχασμού μεταξύ των Ορθοδόξων εθνών, η ευθύνη όλων μας στην Εκκλησία του Χριστού είναι τεράστια. Ελπίζουμε ότι στο πρόσωπό σας, όχι μόνο η Αγία Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ολόκληρη η Αγία Ορθοδοξία θα βρει έναν άλλο πυλώνα πίστης και ευσέβειας, που με αποστολικό ζήλο στο έργο της Εκκλησίας και αρχιερατική διακριτικότητα θα καθοδηγήσει με σιγουριά το εκκλησιαστικό πλοίο στην ειρήνη.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι κατά τις ημέρες και τα χρόνια της διακονίας σας, οι παραδοσιακά καλές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των αδελφικών μας εκκλησιών και εθνών θα συνεχίσουν να βαθαίνουν προς δόξα του Θεού.

Είθε οι προσευχές και η ουράνια μεσιτεία της Θεοτόκου να είναι μαζί σας και με ολόκληρη την αγία Εκκλησία της Κύπρου!”.

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων