01/11/2020 02/11/2020 Τα συλλυπητήρια του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Το συλλυπητήριο μήνυμα του Μακαριωτάτου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Ο μακαριστός παραμένει στην μνήμη μας ως παράδειγμα ενός άξιου ποιμένα και ενός...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 3:07

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τον μακαριστό Μητρ. Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τον μακαριστό Μητρ. Μαυροβουνίου

Τα συλλυπητήρια του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, εξέφρασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Μακαριωτάτου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Ο μακαριστός παραμένει στην μνήμη μας ως παράδειγμα ενός άξιου ποιμένα και ενός ταπεινού μοναχού, ο οποίος παρά τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, παρέμεινε πιστός στον Χριστό, στα τέκνα του Θεού και στην Εκκλησία του Χριστού.

Το έργο του είναι γνωστό στον Βούλγαρο αναγνώστη, ιδιαιτέρως η αξία του για την Ορθόδοξη παιδαγωγική και την θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά καθώς και η πείρα του ως υψηλά μορφωμένου και πολυμαθή επισκόπου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην Αυτού Μακαριότητα, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας και στους αδελφούς, αδελφές και τέκνα της ορφανής επισκοπής.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Αποχαιρετάμε έναν εκλεκτό φίλο κι αδελφό, έναν πνευματικό ηγέτη!»

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων