08/03/2024 08/03/2024 Την αμέριστη στήριξή του σε ό,τι αφορά ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με τις αρμοδιότητές του, εξέφρασε προς την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της βουλγαρίας, Βασίλ Τερζίεφ, κατά τη συνάντηση την οποία είχε με τον Επίσκοπο Λευκουπόλεως (Μπελονγκραντσίκ) κ. Πολύκαρπο, Βοηθό Επίσκοπο παρά τω Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο,...
08 Μαρτίου, 2024 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2024 - 17:52

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Σόφιας με Επισκόπους του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Σόφιας με Επισκόπους του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Την αμέριστη στήριξή του σε ό,τι αφορά ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με τις αρμοδιότητές του, εξέφρασε προς την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας της βουλγαρίας, Βασίλ Τερζίεφ, κατά τη συνάντηση την οποία είχε με τον Επίσκοπο Λευκουπόλεως (Μπελονγκραντσίκ) κ. Πολύκαρπο, Βοηθό Επίσκοπο παρά τω Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο, και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 8 Μαρτίου 2024, και διεξήχθη σε αμοιβαίο πλαίσιο καλής θέλησης για συνεργασία. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αφού μετέφερε τις  ευχές του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου με αφορμή την επίσκεψη, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Τερζίεφ για την δωρεά την οποία έκανε έτσι ώστε να ανεγερθεί ναός προς τιμή του Αγίου Ευθυμίου Τυρνόβου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τον Θεοφιλέστατο τα έργα τα οποία εκτελεί η Ιερά Μητρόπολη για την ανέγερση νέων εκκλησιών, ενοριών και κατηχητικών σχολείων. Τόνισε ότι ο ναός του Αγίου Στεφάνου στο νότιο Πάρκο χτίζεται εξ ολοκλήρου με εκκλησιαστικά κονδύλια και ζήτησε βοήθεια από τον δήμο. Η ομάδα του δημάρχου γνώρισε το έργο για την ανέγερση Στέγης ηλικιωμένων ιερέων, μοναχών και μοναζουσών στους χώρους του ναού του Αγίου Στεφάνου, καθώς και συσσίτια που λειτουργούν εδώ και χρόνια, τα οποία μοιράζουν φαγητό και τρόφιμα σε εκατοντάδες άτομα καθημερινά.

Ο δήμαρχος Σόφιας εξέφρασε την ετοιμότητα του Μητροπολιτικού Δήμου να βοηθήσει στην ανέγερση ναών και τη συμμετοχή σε κοινωνικά έργα. Στην πρώτη αυτή συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ανάγκη διοργάνωσης εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών που θα ωφελήσουν παιδιά και μαθητές και θα συμβάλουν στην πνευματική τους ανάπτυξη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος παρουσίασε στον δήμαρχο κ. Τερζίεφ και τα ακίνητα που διαθέτει η εν Βουλγαρία Εκκλησία στη Σόφια ζητώντας στήριξη στις τελικές κατασκευαστικές εργασίες στη Θεολογική Σχολή. Κάλεσε να εξεταστεί προσεκτικά το ζήτημα που αφορά το έργο για την Αγία Κυριακή και την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και της Θεολογικής Σχολής, καθώς και για νέο, υψηλής ποιότητας, φωτισμό του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκσι.

Φωτογραφίες – Πληροφορίες: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων