09/03/2023 09/03/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας». Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, συζητήθηκαν πλήθος πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος με αφορμή την επέτειο εκατό ετών της Σχολής. Ο Κοσμήτορας Δρ. Ivaylo Naydenov μετέφερε τις ευχές...
09 Μαρτίου, 2023 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 14:49

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Σόφιας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Σόφιας

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας». Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας, συζητήθηκαν πλήθος πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν φέτος με αφορμή την επέτειο εκατό ετών της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας Δρ. Ivaylo Naydenov μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από το διδακτικό προσωπικό της Θεολογικής Σχολής, καθώς και από τους φοιτητές, ενώ τόνισε ότι η Σχολή αισθάνεται τη στήριξη και την πνευματική φροντίδα του Μακαριωτάτου και της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Επίσκοποι Μελενίκου κ. Γεράσιμος και Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο Κοσμήτορας και ορισμένοι Καθηγητές της Σχολής.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν και οι εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Θεολογική Σχολή. Ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις επικείμενες προσπάθειες του Κοσμήτορα και των Καθηγητών για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου.

Συζητήθηκαν επίσης διάφορες κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας και της Θεολογικής Σχολής, που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς και αυτές που δρομολογούνται.

Ακόμη, ο Καθηγητής Δρ. Pavel Pavlov δώρισε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας ένα βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Gancho Velev. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, εφιστά την προσοχή στο έργο του ταπεινού καθηγητή, ο οποίος δίδαξε εκατοντάδες νέους για την Ορθόδοξη πίστη και τη θεολογία, ορισμένοι από τους οποίους είναι ιεράρχες της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο τέλος, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να μεριμνά πνευματικά για τη Θεολογική Σχολή.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» είναι το πρώτο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

Φωτογραφίες: Angel Karadakov

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων