29/03/2022 29/03/2022 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία, είχε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.  Της Ευγενίας Δίτσα Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Μπελογκράντσικ) Πολύκαρπος. Κατά τη διάρκεια...
29 Μαρτίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 14:37

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας-πρωθυπουργού Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας-πρωθυπουργού Μαυροβουνίου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία, είχε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. 

Της Ευγενίας Δίτσα

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Μπελογκράντσικ) Πολύκαρπος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου μίλησε για τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της χώρας της, προσθέτοντας ότι η ορθόδοξη πίστη είναι μέρος όχι μόνο της καρδιάς του βουλγαρικού λαού αλλά και του λαού του Μαυροβουνίου. Επέστησε την προσοχή της Αγιότητας του Πατριάρχη στις πράξεις και τη ζωή του ευλογημένου μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος εκοιμήθη το 2020. Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου είπε στον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος αποτελούσε πλούτο για ολόκληρη την Εκκλησία.

Ο προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα για την εδραίωση της ειρήνης και της ενότητας, ενώ ευχήθηκε η περιοχή των Βαλκανίων να παραμείνει, όπως και πριν, σε ηρεμία και ειρήνη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές για περισσότερη υγεία και χαρά στο νέο έτος, καρποφόρες πράξεις, τόσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και για τις δύο χώρες – τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.

Πηγή: dobrotoliubie.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων