24/06/2022 24/06/2022 Σύσκεψη της επισκοπικής ηγεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας με καθηγητές Θρησκευτικών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατηχητές της Σόφιας πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Ιουνίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο Προϊστάμενος του Πνευματικού και Εκπαιδευτικού Τμήματος της Μητροπόλεως, Άνγκελ Μλάντενοφ,...
24 Ιουνίου, 2022 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 21:07

Συνάντηση της Επισκοπικής ηγεσίας με καθηγητές Θρησκευτικών και κατηχητές

Διαδώστε:
Συνάντηση της Επισκοπικής ηγεσίας με καθηγητές Θρησκευτικών και κατηχητές

Σύσκεψη της επισκοπικής ηγεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας με καθηγητές Θρησκευτικών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατηχητές της Σόφιας πραγματοποιήθηκε χθες, 23 Ιουνίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο Προϊστάμενος του Πνευματικού και Εκπαιδευτικού Τμήματος της Μητροπόλεως, Άνγκελ Μλάντενοφ, καθώς και υπάλληλοι του τμήματος. Προσκεκλημένη στη συνάντηση ήταν η Βάνια Ναϊντένοβα, εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας σε θέματα Θρησκευμάτων. Στην πρόσκληση της επισκοπικής ηγεσίας ανταποκρίθηκαν δώδεκα δάσκαλοι του ορθόδοξου δόγματος.

Ο Θεοφιλέστατος καλωσόρισε τους δασκάλους, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την πανδημία και τους ενθάρρυνε να μοιραστούν επίκαιρα θέματα σχετικά με το έργο τους. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η τάση αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που επιθυμούν να μελετήσουν το ορθόδοξο δόγμα στα κατηχητικά και τονίστηκε η σημασία και ο ρόλος του κληρικού, ο οποίος θα πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι των κυριακάτικων σχολείων (κατηχητικών) ενημερώθηκαν για ένα νέο πρόγραμμα αναφορικά με τις δραστηριότητές τους κι ένα εργαλείο υποστήριξης της εργασίας τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων