11/02/2020 11/02/2020 Την πρέσβειρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Νεόφυτος στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, Βουλγάρα αξιωματούχος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. “Γνωρίζω ότι η Βουλγαρική Εκκλησία έχει πολύ μεγάλη ιστορία και έχει βαθιές ρίζες στη...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 16:07

Συνάντηση της πρέσβειρας με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Συνάντηση της πρέσβειρας με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας
Την πρέσβειρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών υποδέχθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Νεόφυτος στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο.
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, Βουλγάρα αξιωματούχος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. “Γνωρίζω ότι η Βουλγαρική Εκκλησία έχει πολύ μεγάλη ιστορία και έχει βαθιές ρίζες στη βουλγαρική κοινωνία”, δήλωσε η πρέσβειρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε το ερώτημα σχετικά με τη θρησκευτική εκπαίδευση στη χώρα, καθώς και τη σημαντική και απαραίτητη γνώση που πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά. «Μετά τις δημοκρατικές αλλαγές στη Βουλγαρία, ξεκίνησε μια προσεκτική εξέταση του θέματος αυτού. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη διδασκαλία της θρησκείας στο σχολείο και μέχρι σήμερα εργάζονται σκληρά για να μπορέσουν τα παιδιά να προετοιμαστούν για τη ζωή σε αυτή τη δύσκολη εποχή», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Νεόφυτος. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία νέων θρησκευτικών εγχειριδίων και βοηθημάτων διδασκαλίας στο σχολείο και στο σπίτι. Η πρέσβης Tuscher δήλωσε ότι η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα σεβασμού και θρησκευτικής ελευθερίας.  Η υποδοχή ολοκληρώθηκε με τις ευχές για την πραγματοποίηση καλών ιδεών στο μέλλον, καθώς και την ελπίδα για πιο συχνές συναντήσεις και ευκαιρίες για διάλογο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων