10/05/2019 10/05/2019 Στη Βουλγαρία βρέθηκε χθες ο Αμερικανός Πρεσβευτής, Σάμιουελ Μπράουνμπακ,  επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες της Βαλκανικής με στόχο την τόνωση των σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Ορθοδοξία. Mε τον Αμερικανό Πρεσβευτή, αρμόδιο για θέμα θρησκευτικής ελευθερίας, Σάμιουελ Μπράουνμπακ συναντήθηκε χθες ο Πατριάρχης Βουλγαρίας. κ.κ....
10 Μαΐου, 2019 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 10:37

Συνεργασία ΗΠΑ- Βουλγαρίας για την Ορθοδοξία στη Συρία

Διαδώστε:
Συνεργασία ΗΠΑ- Βουλγαρίας για την Ορθοδοξία στη Συρία

Στη Βουλγαρία βρέθηκε χθες ο Αμερικανός Πρεσβευτής, Σάμιουελ Μπράουνμπακ,  επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες της Βαλκανικής με στόχο την τόνωση των σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Ορθοδοξία.

Mε τον Αμερικανό Πρεσβευτή, αρμόδιο για θέμα θρησκευτικής ελευθερίας, Σάμιουελ Μπράουνμπακ συναντήθηκε χθες ο Πατριάρχης Βουλγαρίας. κ.κ. Νεόφυτος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία για την εκκλησία και θρησκευτικά θέματα, και κάλεσε τον Πατριάρχη να λάβει μέρος σε συνέδριο που διοργανώνει τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.

«Η Ειρήνη και η ανεκτικότητα ήταν πάντα σημαντική για εμάς. Στη Σόφια ζουν ειρηνικά Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι” τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος.

Ο κ. Μπράουνμπακ είχε επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας,κ. Ekaterina Zaharieva  με την οποία ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους, Βουλγαρία και Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να υποστηρίξουν ορθόδοξες κοινότητες στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία συμμετέχοντας στην αποκατάσταση των ναών.

“Η Βουλγαρία παραδοσιακά έχει μια καλή ματιά στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ και ανησυχεί βαθιά για το τι συμβαίνει με τις θρησκευτικές κοινότητες εκεί” δήλωσε η κ. Ekaterina Zaharieva και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι σημαντική για το βουλγαρικό κράτος, το οποίο εργάζεται με συνέπεια για ισότητα και θρησκευτική ελευθερία.

Για παράδειγμα, επεσήμανε ότι υπάρχει μια μικρή, αλλά καλά αναπτυγμένη και ολοκληρωμένη συριακή κοινότητα στη Βουλγαρία.

Ο Samuel Brownback επεσήμανε ότι τέτοια έργα είναι σημαντικά για τις κοινότητες στις εμπόλεμες ζώνες , όχι μόνο επειδή εγγυώνται την ελευθερία τους στη θρησκεία αλλά τους δίνουν ένα πρόσθετο κίνητρο να παραμείνουν στην πατρίδα τους αντί να μεταναστεύσουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων