23/09/2021 23/09/2021 Συνοδεία μοναχών από το Άγιο Όρος με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, επισκέφθηκε σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας. Ο επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συναντήθηκε με τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, τον Ιερομοναχό Απόστολο εκ του Ιερού Κελίου Υπαπαντής (στις Καρυές), τον...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 19:30

Συνοδεία από το Άγιο Όρος στον Βούλγαρο Πατριάρχη

Διαδώστε:
Συνοδεία από το Άγιο Όρος στον Βούλγαρο Πατριάρχη

Συνοδεία μοναχών από το Άγιο Όρος με επικεφαλής τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, επισκέφθηκε σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας.

Ο επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συναντήθηκε με τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, τον Ιερομοναχό Απόστολο εκ του Ιερού Κελίου Υπαπαντής (στις Καρυές), τον Ιερομόναχο π. Θεωνάς από το ιερό κελί του Αγ. Γεωργίου Σκουρταίων στις Καρυές (προς τη Μεγάλη Λαύρα, στο οποίο ασκήτευε και ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης), ο μοναχός Παλαμάς και ο μοναχός Θεολόγος από την αδελφότητα της μονής «Εσφιγμένου», καθώς και η αδελφή Αικατερίνη από το μοναστηριακό μετόχι «Άξιον Εστί» κοντά στην Αθήνα.

Τους καλεσμένους συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογράντσικ (Λευκουπόλεως) κ. Πολύκαρπος, βικάριος του Μητροπολίτη Σοφίας, ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Κοσμά και Δαμιανού Μαυροβουνίου, μετά από πρόσκληση του οποίου βρίσκονται οι αγιορείτες μοναχοί στη Βουλγαρία, καθώς και ο κ. Άγγελος Μλάντενοφ, Γραμματέας της Μητροπόλεως Σόφιας.

Οι μοναχοί του Αγίου Όρους ευχαρίστησαν άπαντες για την υποδοχή και μοιράστηκαν τη μεγάλη τους χαρά για την παραμονή τους στη Βουλγαρία, αιτούμενοι τις προσευχές του Βούλγαρου Πατριάρχη. Έλαβαν, επίσης, ένα δώρο-βιβλίο με ψαλμούς και CD, με τις εκκλησιαστικές ψαλμωδίες του προκαθήμενου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος ευλόγησε τους καλεσμένους του και είπε: «Στο Άγιον Όρος έχουν καταφύγει πολλοί Βούλγαροι κληρικοί, που έχουν επιβεβαιώσει την πίστη τους. Η σχέση μας με το Άγιον Όρος είναι ισχυρή και πνευματική».

Στο τέλος της συνάντησης, οι αγιορείτες μοναχοί έψαλλαν το πολυχρόνιο στον Βούλγαρο Πατριάρχη αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πηγή: www.doxologiainfonews.com

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων