25/05/2022 25/05/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε στην πατριαρχική οικία στη Σόφια τα ιερά λείψανα των αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που μεταφέθηκαν εκεί με λιτανεία από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής της Σόφιας, όπου θησαυρίζονται από την Κυριακή. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο Μακαριώτατος, αφού προσκύνησε τα ιερά λείψανα και το απότμημα...
25 Μαΐου, 2022 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 17:52

Τα ιερά λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από το Άγιο Όρος στην κατοικία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Τα ιερά λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από το Άγιο Όρος στην κατοικία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε στην πατριαρχική οικία στη Σόφια τα ιερά λείψανα των αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που μεταφέθηκαν εκεί με λιτανεία από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής της Σόφιας, όπου θησαυρίζονται από την Κυριακή.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Μακαριώτατος, αφού προσκύνησε τα ιερά λείψανα και το απότμημα του Τιμίου Σταυρού, που του προσκόμισαν, ευλόγησε και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, και τη μοναστηριακή αδελφότητα, που κόμισαν για πρώτη φορά τα άγια λείψανα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Εκείνος με τη σειρά του επέδωσε στον Μακαριώτατο μια εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος υπεβλήθη πολύ πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας ατυχήματος και βγήκε πριν λίγες μέρες από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Φωτογραφίες: Αρχιερέας Kostadin Trenev

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων