01/09/2021 01/09/2021 Στις 31 Αυγούστου, ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγ. Ιερομάρτυρα Κυπριανού, Επισκόπου Καρχηδόνας, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκοράς κ. Κυπριανός. Για να τιμήσει τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρει, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε σε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό (της πόλεως) Αγίου Νικολάου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλιππουπόλεως...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 13:30

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας Κυπριανού

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας Κυπριανού

Στις 31 Αυγούστου, ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγ. Ιερομάρτυρα Κυπριανού, Επισκόπου Καρχηδόνας, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκοράς κ. Κυπριανός. Για να τιμήσει τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρει, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε σε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό (της πόλεως) Αγίου Νικολάου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλιππουπόλεως (Πλόβδιβ) Νικολάου και Δοροστόλου Ιακώβου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Βελίκης Σιώνιος και Ζνεπόλεως Αρσένιος.

«Προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό να σας χαρίσει υγεία και δύναμη στις αρχιερατικές σας πράξεις, μια γεμάτη χάρη διακονία, πνεύμα, πίστη και καθαρότητα στο υψηλό έργο της Μητροπόλεως Στάρα Ζαγκόρας», του ευχήθηκε γραπτώς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δια στόματος του Μητροπολίτου Πλόβδιβ, ο οποίος στον χαιρετισμό του μίλησε και για την μακροχρόνια γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Κυπριανό από τη Θεολογική Σχολή.

Επίσης, του χάρισε μια εικόνα με έναν σταυρό και την Παναγία, ενώ του έδωσε και πολλές ευχές για μακροημέρευση, υγεία, ευημερία και πνευματική σωτηρία.

«Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα στο ναό του Θεού. Τις τελευταίες ημέρες, η πνευματική χαρά για την επισκοπή μας είναι μεγάλη. Το Σάββατο καλωσορίσαμε τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου, η οποία θα παραμείνει στην πρωτεύουσα μέχρι την Κυριακή, μετά την οποία θα λατρευτεί σε άλλες πνευματικές συνοικίες. Χθες, με την πρόνοια του Θεού, ήρθαν σε μας για πάντα τα λείψανα του Αγίου Κυπριανού από την Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου. Εύχομαι σε όλους εσάς, τους επισκόπους μου και τα πνευματικά μου παιδιά, υγεία και ενότητα εν Θεώ», είπε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κυπριανός. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έλαβε ευχετήρια μηνύματα από τον δήμαρχο της Στάρα Ζαγκόρας Ζιφκο Τοντόροφ, τον διοικητή της Δεύτερης Ταξιαρχίας Τούντζας, τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Αδριανούπολη, τον Προϊστάμενο της Προξενικής Υπηρεσίας στην Αδριανούπολη και άλλους.

Η αυλή της Ιεράς Μητροπόλεως Στάρα Ζαγκοράς άνοιξε τις πύλες της για όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν στη γιορτή του Μητροπολίτη Κυπριανού. Αντί για δώρα, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να στηρίξουν την καμπάνια «Ας βοηθήσουμε το Σύνθετο Ογκολογικό Κέντρο – Στάρα Ζαγκορά». Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου, είναι η αγορά μιας συσκευής, η οποία θα χρησιμεύσει στην ταχύτερη και καλύτερη διάγνωση στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο. Η αξία του είναι 99.000,00 BGN χωρίς ΦΠΑ. «Είμαι περήφανος που όλοι οι δήμοι από τις έξι πνευματικές συνοικίες της επισκοπής Στάρα Ζαγορά συνεπικούρησαν στην εκστρατεία. Η ιδέα αγκαλιάστηκε από μια σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων και συλλόγων. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας, να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για έναν μεγάλο σκοπό και μαζί να συμβάλλουμε στην ταχύτερη δυνατή αγορά αυτού του ζωτικού εξοπλισμού. Θα χαρώ να σας δω και σας εκφράζω την καρδιά μου εκ των προτέρων! », έγραψε ο Μητροπολίτης Κυπριανός στην πρόσκλησή του. Το προσωπικό της Κρατικής Όπερας – Στάρα Ζαγορά φρόντισε για την μουσική και την καλή διάθεση όλων των παρευρισκομένων.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων