23/01/2023 23/01/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εόρτασε τα ονομαστήριά του, την ημέρα που η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρα Νεοφύτου και του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, με πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας. Ιερούργησε ο π. Petar Slavov, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος και ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου....
23 Ιανουαρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 9:23

Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος εόρτασε τα ονομαστήριά του, την ημέρα που η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρα Νεοφύτου και του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, με πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας. Ιερούργησε ο π. Petar Slavov, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος και ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Νεόφυτος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές, και από τη μεριά του αντευχήθηκε ο Θεός να δώσει υγεία και μακροζωία σε ολόκληρο τον βουλγαρικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασε για πρώτη φορά για το νέο έτος, δώρισε στον Μακαριώτατο μία ράβδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχήθηκε στον Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο να του δώσει ο Θεός δύναμη και υγεία για να ηγηθεί σοφά την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας

Ανήμερα της εορτής του, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στην εξαιρετικά υπεύθυνη διακονία του ως επικεφαλής της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο κ. Ράντεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία σε διάφορα δημόσια ζητήματα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ακόμη, εξήρε το έργο της εν Βουλγαρίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, έργο το οποίο εκτιμάται όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.

Επίσης υπογράμμισε ότι “τα μοναστήρια Ρίλας, Μπατσκόφσκι και Τρογιάνσκι  αποτελούν πόλο έλξης για όλους όσοι επιθυμούν να αγγίξουν την Ορθόδοξη πνευματικότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας”.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Συγχαρητήρια του Πατριάρχη Μόσχας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών εξέφρασε τις θερμές του ευχές για τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας: “Σας συγχαίρω θερμά για την ονομαστική σας εορτή. Ο Άγιος Νεόφυτος, τον οποίο η λειτουργική παράδοση παρομοιάζει με δέντρο που άνθισε σε μαρτυρικό κήπο και έφερε τους καρπούς της ευσέβειας, μεσιτεύει αμείλικτα ενώπιον του Παντοδύναμου για τον Μακαριώτατο, για την επιτυχία του έργου σας για την ευημερία του ομοθρήσκου βουλγαρικού λαού. Ο Σωτήρας να σας χαρίσει καλή υγεία και αμείωτη βοήθεια στην περαιτέρω πρωταρχική διακονία σας”.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας

 

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Angel Karadakov

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων