24/11/2022 24/11/2022 Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την θεμελίωση του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, που θα ανεγερθεί στο χωριό Κιουστεντίλ του Τσετίρτσι του δήμου Νεβεστίνο. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Επειδή η περιοχή Τσετίρτσι επί χρόνια δεν έχει εκκλησία, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 16:46

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής σε χωριό της Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής σε χωριό της Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ)

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την θεμελίωση του Ιερού Ναού Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, που θα ανεγερθεί στο χωριό Κιουστεντίλ του Τσετίρτσι του δήμου Νεβεστίνο.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Επειδή η περιοχή Τσετίρτσι επί χρόνια δεν έχει εκκλησία, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Στην τελετή παρέστη ο κ. Dimitar Stamenkov, ο δήμαρχος του δήμου Νεβεστίνο, ο αντιδήμαρχος του χωριού, καθώς και πλήθος κατοίκων και καλεσμένων του όμορφου χωριού Τσετίρτσι.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μίλησε για τη χαρά του ιστορικού γεγονότος, και για τη σημασία της ανέγερσης Ιερού Ναού. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο του δήμου Νεβεστίνο για τη συνεχή υποστήριξή του στη διατήρηση και ανέγερση ορθόδοξων εκκλησιών.

Ακόμη, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η ανέγερση του ναού το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για υγεία, χαρά και ειρήνη.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος του Δήμου Νεβεστίνο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα στηρίξει την ανέγερση του ναού.

      

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (Αρχιερέας Kostadin Trenev)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων