17/08/2021 17/08/2021 Στις 15 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσικ κ. Πολύκαρπος θεμελίωσε Ιερό Ναό που θα χτιστεί προς τιμήν του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Ο Ιερός Ναός θα χτιστεί στον κήπο στην οδό απέναντι από το Ιατρικό Κέντρο “Παναγία – Ευαγγελισμός”...
17 Αυγούστου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:58

Θεμελιώθηκε Ναός στην Βουλγαρία προς τιμήν της Παναγίας

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε Ναός στην Βουλγαρία προς τιμήν της Παναγίας

Στις 15 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσικ κ. Πολύκαρπος θεμελίωσε Ιερό Ναό που θα χτιστεί προς τιμήν του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Ο Ιερός Ναός θα χτιστεί στον κήπο στην οδό απέναντι από το Ιατρικό Κέντρο “Παναγία – Ευαγγελισμός” το οποίο είναι και ο κύριος δωρητής για την κατασκευή του Ναού, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη π. Αλεξίου από την Ιερά Μονή Δραγαλεβτσίου.

Τη θεμελίωση του Ναού παρακολούθησαν οι αρχές του τόπου καθώς και επισκέπτες των κυρίων δωρητών. Ο Επίκοπος κ. Πολύκαρπος κατά την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εμπνευστές για την ανέγερση της Εκκλησίας και στον δήμαρχο της περιοχής που ήταν παρόν ενώ μετέφερε και τις ευχές του Πατριάρχου.

Ο ναός αναμένεται να λειτουργήσει κατά το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου το 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων