18/05/2019 18/05/2019 Τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου εόρτασαν στη Σόφια την Παρασκευή 17 Μαΐου. Στον μοναδικό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο στη Σόφια, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρου. Προς της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Νικολάου και στους διωγμούς που υπέστησαν κατά τη...
18 Μαΐου, 2019 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2019 - 12:34

Η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου στη Σόφια

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου στη Σόφια

Τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου εόρτασαν στη Σόφια την Παρασκευή 17 Μαΐου. Στον μοναδικό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο στη Σόφια, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρου. Προς της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Νικολάου και στους διωγμούς που υπέστησαν κατά τη περίοδο της τουρκοκρατίας οι ορθόδοξοι χριστιανικοί πληθυσμοί. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος προέτρεψε τους πιστούς να λάβουν δύναμη από το παράδειγμα του Αγίου και να τον έχουν πάντα ως πρότυπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων