24/02/2021 24/02/2021 Τα Ονομαστήρια του εόρτασε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος στη Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης και μαθητή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.  Τα Ονομαστήριά του ήγαγε και ο Ιεροδιάκονος της Μητρόπολης της Σόφιας κ. Πολύκαρπος. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ....
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2021 - 9:01

Τίμησαν τον Άγιο Πολύκαρπο στη Σόφια της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Πολύκαρπο στη Σόφια της Βουλγαρίας

Τα Ονομαστήρια του εόρτασε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος στη Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης και μαθητή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Τα Ονομαστήριά του ήγαγε και ο Ιεροδιάκονος της Μητρόπολης της Σόφιας κ. Πολύκαρπος.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στην αρχαία Εκκλησίας της Σόφιας την Αγία Σοφία και προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος ενώ συλλειτούργησαν Ιεράρχες και Κληρικοί του Πατριαρχείου Βουλγραρίας.

Συμμετείχαν επίσης και μοναχοί και μοναχές από τις γύρω περιοχές για να τιμήσουν τον Επίσκοπο και τον Άγιο Πολύκαρπο ενώ τέθηκε για προσκύνηση Απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του π. Ιωάννη και του ευχήθηκε μια καλή διακονία ενώ η Χάρις του Θεού να του χαρίσει “ανθρωπιά και γνώση”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκαν στον Επίσκοπο ενώ διαβάστηκε μια ομιλία προς τιμή του:

 «Είθε ο Θεός να σας δώσει υγεία, δύναμη και σοφία στο δύσκολο και υπεύθυνο Αποστολικό σας έργο. Αυτή την αγάπη που μας δίνεις κάθε μέρα, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε τη χαρά στην πραγματική ζωή, την οποία ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας έχει ορίσει για μας.”

Ο Επίσκοπος κ. Πολυκάρπος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του σε όλους με μια ομιλία στο τέλος της υπηρεσίας, συγχαίροντας τον κλήρο και τους ιεροψάλτες εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Ο Επίσκοπος υπενθύμισε σημαντικές στιγμές στο βίο του Αγίου Πολυκάρπου και σημείωσε:

«Πριν από είκοσι πέντε χρόνια μου δόθηκε το όνομα του Αγίου Πολυκάρπου κατά τη διάρκεια της Μοναχικής κουράς μου από τον πνευματικό μου πατέρα, τον Μεγάλο Επίσκοπο Σιών. Χαίρομαι που μέσω των προσευχών του Αγίου Πολυκάρπου ο Θεός με τίμησε να είμαι Βικάριος του Πατριάρχου,  δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευγνωμοσύνη από το να είμαι κοντά στον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος είναι τέλειο παράδειγμα για όλους μας ταπεινότητας, ευγένειας και αγάπης.

Ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε και στον Ιεροδιάκονο λέγοντάς του:  «Είθε ο Θεός να σου δώσει τη δύναμη να αντέξεις με χαρά, με σεμνότητα, με υπομονή το όνομα του Αγίου Πολυκάρπου, και να διακριθείς από πολλές γόνιμες πράξεις».

Περισσότερες φωτογραφίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων