28/05/2021 28/05/2021 Στην Εκκλησία της Αγίας Πέτκας (Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής) εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Θεράποντα. Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε στους πιστούς και μίλησε για το βίο του Αγίου ο οποίος όπως τόνισε “είχε ενστερνιστεί την πίστη του Χριστού...
28 Μαΐου, 2021 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2021 - 20:04

Τίμησαν τον Άγιο Θεράποντα στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Θεράποντα στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Στην Εκκλησία της Αγίας Πέτκας (Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής) εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Θεράποντα. Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε στους πιστούς και μίλησε για το βίο του Αγίου ο οποίος όπως τόνισε “είχε ενστερνιστεί την πίστη του Χριστού και προτίμησε το Θάνατο και την αλήθεια και αντιστάθηκε στη λατρεία της απιστίας”.

“Σήμερα τιμάμε τη μνήμη του Αγίου Θεράποντα και εκσυγχρονίζουμε τον εαυτό μας, θυμόμαστε τη ζωή του, τα δεινά του και το μαρτύριό του. Ας μιμηθούμε τον Χριστό και στην εποχή μας ας είμαστε παραδείγματα αγάπης για τον Θεό, να είμαστε παραδείγματα πνευματικής οικοδόμησης όσων βρίσκονται γύρω μας” δήλωσε ο Θεοφιλέστατος. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Αγίους που προέρχονται από τη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι “με το αίμα τους οι άνθρωποι μαρτύρησαν. Είναι απαραίτητο να τιμήσουμε το Ιερό τους αίμα και να εδραιώσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας αποκτώντας την πνευματική διαφώτισή μας”.

Τέλος ο Επίσκοπος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες του Αγίου.

Διαβάστε το βίο του Αγίου πατώντας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων