12/05/2019 12/05/2019 Την ιερή μνήμη των Αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων τίμησαν χθες στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στη Σόφια προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός με τη συμμετοχή του του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελενίκου...
12 Μαΐου, 2019 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2019 - 10:59

Τίμησαν τους Αγ. Κύριλλο και Μεθόδιο στη Σόφια

Διαδώστε:
Τίμησαν τους Αγ. Κύριλλο και Μεθόδιο στη Σόφια

Την ιερή μνήμη των Αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων τίμησαν χθες στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στη Σόφια προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός με τη συμμετοχή του του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελενίκου κ. Γερασίμου. Συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος παρέστη ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αναγνώστηκε το μήνυμα του Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου για την εορτή των Αγίων. Μετά την απόλυση τελέστηκε δοξολογία με αφορμή την συμπλήρωση 66 χρόνων από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων