21/08/2021 22/08/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Με μια τιμητική πλακέτα η Ένωση Βουλγαρικών Σχολείων του Εξωτερικού βράβευσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιο (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη του στην εκπαίδευση των παιδιών της διασποράς, καθώς και για την γενικότερη συμβολή του στο έργο της Ένωσης. Η πλακέτα απονεμήθηκε...
21 Αυγούστου, 2021 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 1:44

Σόφια: Βράβευση του Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης

Διαδώστε:
Σόφια: Βράβευση του Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Με μια τιμητική πλακέτα η Ένωση Βουλγαρικών Σχολείων του Εξωτερικού βράβευσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιο (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη του στην εκπαίδευση των παιδιών της διασποράς, καθώς και για την γενικότερη συμβολή του στο έργο της Ένωσης.

Η πλακέτα απονεμήθηκε στον Σεβασμιώτατο από την Πρόεδρο Ιρίνα Βλαντικόβα στο περιθώριο των εγκαινίων των γραφείων της Ένωσης στην Σόφια την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους εκπροσώπους της Ένωσης για τα καινούρια γραφεία στην καρδιά της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της διατήρησης της επαφής των παιδιών με την πατρίδα μέσω της πίστης, του πατριωτισμού και της εκπαίδευσης στην μητρική τους γλώσσα. Επίσης, μετέφερε τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος γνωρίζει το έργο της Ένωσης και έχει συναντηθεί στο παρελθόν με μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος δώρισε στους εκπροσώπους της Ένωσης μια εικόνα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και εκδοτικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Στη σύντομη ομιλία της, η Πρόεδρος Ιρίνα Βλαντικόβα τόνισε τον σημαντικό ρόλο των υποστηρικτών της Ένωσης. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αφοσίωση και την πνευματική φροντίδα που επιδεικνύει κατά την διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

 

Η Ένωση Βουλγαρικών Σχολείων του Εξωτερικού γιόρτασε την 15η επέτειο λειτουργίας της στις 15 Αυγούστου 2021. Έχει υπό την αιγίδα της πάνω από τετρακόσια σχολεία σε όλο τον κόσμο και συντονίζει το έργο, την ανάπτυξη και την συνεργασία τους με το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας. Επίσης, υποστηρίζει τις δραστηριότητες των Βουλγαρικών σχολείων και εκπαιδευτικών κέντρων στο εξωτερικό και προωθεί την Βουλγαρική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Η πολυετής συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης με την Ένωση Βουλγαρικών Σχολείων του Εξωτερικού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδριών, επισκέψεις από τους εκπαιδευτικούς της Ένωσης σε μοναστήρια και ταξίδια προσκυνηματικού χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων