01/11/2019 01/11/2019 Την 1η Νοεμβρίου η Βουλγαρία γιορτάζει την Ημέρα των Εθνεγερτών. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο έργο των λόγιων, των διαφωτιστών και των αγωνιστών για την εθνική απελευθέρωση, που διαφύλαξαν στην πορεία των αιώνων τις πνευματικές αξίες του βουλγαρικού έθνους και το ήθος του. Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δήλωσε...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 15:00

«Τιμούμε όσους διατήρησαν τη φλόγα του πολιτισμού μας»

Διαδώστε:
«Τιμούμε όσους διατήρησαν τη φλόγα του πολιτισμού μας»

Την 1η Νοεμβρίου η Βουλγαρία γιορτάζει την Ημέρα των Εθνεγερτών. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο έργο των λόγιων, των διαφωτιστών και των αγωνιστών για την εθνική απελευθέρωση, που διαφύλαξαν στην πορεία των αιώνων τις πνευματικές αξίες του βουλγαρικού έθνους και το ήθος του.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δήλωσε ότι « η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετέχει στους εορτασμούς, ευλογώντας όλους τους επιμελείς εργαζόμενους στον τομέα της επιστήμης και του πολιτισμού, της λογοτεχνίας και της εκπαίδευσης»

«Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν όλη τη δύναμη και τα ταλέντα τους και όλη τους τη ζωή για να διατηρήσουν ζωντανή τη φλόγα του πολιτισμούς μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Τους ευχαριστούμε  και αγωνιζόμαστε να τους μιμηθούμε, κληροδοτώντας την κληρονομία που κληρονομήσαμε από αυτούς  στις μελλοντικές γενιές»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων