23/07/2020 23/07/2020 To 50% του Βουλγαρικού λαού πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να πιστεύουμε στον Θεό, για να είμαστε ηθικοί, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του American Pew Institute, που πραγματοποιήθηκε σε 34 χώρες το 2019. Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 38.426 ερωτηθέντες, εκτός από μια ερώτηση σχετικά με τη σχέση μεταξύ πίστης και αξιών, τέθηκαν, επίσης, ερωτήματα σχετικά...
23 Ιουλίου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 13:59

Το 50% των Βουλγάρων συνδέει την πίστη με την ηθική

Διαδώστε:
Το 50% των Βουλγάρων συνδέει την πίστη με την ηθική

To 50% του Βουλγαρικού λαού πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να πιστεύουμε στον Θεό, για να είμαστε ηθικοί, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του American Pew Institute, που πραγματοποιήθηκε σε 34 χώρες το 2019.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 38.426 ερωτηθέντες, εκτός από μια ερώτηση σχετικά με τη σχέση μεταξύ πίστης και αξιών, τέθηκαν, επίσης, ερωτήματα σχετικά με τη σημασία του Θεού και τις προσευχές στη ζωή των ανθρώπων.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 45% των ερωτηθέντων βρίσκουν μια σχέση μεταξύ του Θεού και της ηθικής, ενώ το 61% συμφωνεί με τη δήλωση ότι ο Θεός παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Το 53% όλων των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι προσευχές αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής τους ζωής!

Στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, το μερίδιο των ανθρώπων που πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να πιστέψεις στον Θεό για να είσαι και ηθικός είναι υψηλό. Στην Ελλάδα, το πιστεύει το  51% των ερωτηθέντων. Η Ουκρανία έχει τα ίδια ποσοστά με τη Βουλγαρία, ακολουθούμενη από τη Σλοβακία, την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Τα αποτελέσματα για τη Βουλγαρία είναι υψηλότερα από ό, τι στη Δυτική Ευρώπη, όπου, κατά μέσο όρο, το 22% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η σχέση μεταξύ πίστης στον Θεό και ηθικής είναι «υποχρεωτική». Το υπόλοιπο 78% δεν συμφωνεί με αυτή τη δήλωση.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται ως ανεπτυγμένες οικονομίες, στις οποίες η πλειονότητα των ερωτηθέντων συνδέουν την ηθική με την πίστη στον Θεό, η Βουλγαρία βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων