13/06/2021 13/06/2021 Με την προσωπική επιμονή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σλίβεν κ. Ιωαννίκιου, το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής του Πομόριε πραγματοποιείται και φέτος -και μάλιστα εκ του σύνεγγυς και όχι διαδικτυακά, όπως πέρυσι, που η πανδημία ήταν στο αποκορύφωμά της. Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, ημέρας που η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη Σύναξη της...
13 Ιουνίου, 2021 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 17:28

Το φεστιβάλ «Άξιον Εστίν» στο Πομόριε της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Το φεστιβάλ «Άξιον Εστίν» στο Πομόριε της Βουλγαρίας

Με την προσωπική επιμονή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σλίβεν κ. Ιωαννίκιου, το Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής του Πομόριε πραγματοποιείται και φέτος -και μάλιστα εκ του σύνεγγυς και όχι διαδικτυακά, όπως πέρυσι, που η πανδημία ήταν στο αποκορύφωμά της. Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, ημέρας που η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» απ’ όπου έχει πάρει το όνομά του και το φεστιβάλ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Το φεστιβάλ εκκλησιαστικής μουσικής (17ο φέτος) διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν και του Δήμου Πομόριε. Αυτή τη χρονιά φιλοξενείται στον μοναδικό ναό «Γεννήσεως της Θεοτόκου» στο Πομόριε και οι χορωδίες, που συμμετέχουν με ψαλμούς, προέρχονται από όλη τη Βουλγαρία, αλλά και την Ουκρανία. Δυστυχώς, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο περιορισμένος χρόνος προετοιμασίας για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ απέτρεψε τις πολλές ξένες χορωδίες, που έφταναν στο Πομόριε κάθε χρόνο, να ταξιδέψουν και φέτος.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός, ενώ μέλη της είναι μουσικοί και πρωτοψάλτες.

Την πρώτη μέρα, όλες οι χορωδίες που έψαλλαν ήταν από την κατηγορία «Ορθόδοξες εκκλησίες», που σημαίνει χορωδίες ιερών ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων