14/03/2024 14/03/2024 Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλληπητήριά του για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, και τόνισε ότι “χάσαμε έναν σοφό και πολύ ταπεινό άνθρωπο”. “Ο Πατριάρχης Νεόφυτος άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμα του στην ακαδημαϊκή ζωή. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτός στη γνώση, στο να...
14 Μαρτίου, 2024 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 18:08

Το Πανεπιστήμιο Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Το Πανεπιστήμιο Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλληπητήριά του για την εκδημία του Μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου, και τόνισε ότι “χάσαμε έναν σοφό και πολύ ταπεινό άνθρωπο”.

“Ο Πατριάρχης Νεόφυτος άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμα του στην ακαδημαϊκή ζωή. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτός στη γνώση, στο να βρει τη θέση της θρησκείας στον σύγχρονο κόσμο, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έχει εγκαταλείψει τις παραδοσιακές του αξίες. Ήταν ανοιχτός στις καινοτομίες της επιστήμης, και αποτέλεσε “γέφυρα” και παράδειγμα για το πώς η θρησκευτική ερμηνεία για τον κόσμο μπορεί να ενταχθεί στις σύγχρονες τάσεις αναζήτησης της γνώσης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στη Σόφια η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας θρηνεί για τον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων