03/04/2019 03/04/2019 Συνεδρίασε τη Τρίτη 2 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση Εθνική Στρατηγική για παιδιά (UDS) που καθορίζει τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της δημόσιας και κυβερνητικής πολιτικής για την προστασία των παιδιών για την 2019 -2030. Η Ιερά Σύνοδος στηρίζει την πρωτοβουλία του...
03 Απριλίου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 9:36

Το Πατρ. Βουλγαρίας για την Εθνική Στρατηγική για παιδιά

Διαδώστε:
Το Πατρ. Βουλγαρίας για την Εθνική Στρατηγική για παιδιά

Συνεδρίασε τη Τρίτη 2 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την προωθούμενη από την κυβέρνηση Εθνική Στρατηγική για παιδιά (UDS) που καθορίζει τις βασικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες της δημόσιας και κυβερνητικής πολιτικής για την προστασία των παιδιών για την 2019 -2030.

Η Ιερά Σύνοδος στηρίζει την πρωτοβουλία του υπουργικού συμβουλίου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, να αναπτύξει προτάσεις για δημόσια συζήτηση. Χαιρετίζουμε την προσέγγιση της διαφάνειας και της δημόσιας συζήτησης αυτών των σημαντικών στρατηγικών εγγράφων” αναφέρει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και συνεχίζει: “Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τα τελευταία χρόνια τα τελευταία χρόνια στηρίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την πνευματική, ηθική και θρησκευτική εκπαίδευση για τα παιδιά και τους νέους στην οικογένεια και στο σχολείο. Συμμερίζεται τις ανησυχίες πολλών γονέων και εκπαιδευτικών για τα σύγχρονα προβλήματα της εκπαίδευσης των παιδιών στην κοινωνία μας και παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση της σημερινής οικογένειας, τα θέματα των δικαιωμάτων του παιδιού στην οικογένεια και το σχολείο.

“Σύμφωνα με τη χριστιανική ηθική αρχές όλα τα προβλήματα της στήριξης και προστασίας των παιδιών πρέπει να εξεταστούν και να επιλυθούν σε άρρηκτη σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων και σύμφωνα με το πνεύμα και την παράδοση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.  Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας (άρθ. 13, παρ. 3), Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο θεματοφύλακας της πίστης, κι ως ένας σημαντικός πυλώνας της εθνικής πολιτιστικής και πνευματικής ταυτότητας είναι ο θεματοφύλακας των οικογενειακών αξιών.

Η εκκλησία έχει καθήκον να συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις για τα ζητήματα που τίθενται προς επίλυση από την κυβέρνηση σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και να συμβάλει στην ευνοϊκή επίλυση των πιεστικών προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικογένεια και την κοινωνία στο σύνολό της . Όταν συζητάμε για επίκαιρα θέματα της οικογένειας και της κοινωνίας, τα οποία υπόκεινται σε αναμφισβήτητη ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων αρχών του, η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει με γνώμονα πάντα με την ευαγγελική ηθική του, και τις χριστιανικές ηθικές αξίες της.

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αναλύει κάθε άρθρο του σχεδίου διαβούλευσης και καταλήγει :

Οι νόμοι της συζυγικής αγάπης και τα πνευματικά θεμέλια του γάμου ως εθελοντική και ευλογημένη ένωση του άνδρα και της γυναίκας,  σύμφωνα με την οποία αναπτύχθηκε και λειτουργεί η οικογένεια δεν πρέπει να παραβιάζονται από παροδικές και ασταθείς πολιτικές ιδεολογίες.

Η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τη βούληση του κράτους να αποδεχθεί τη μακροπρόθεσμη νέα ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τα παιδιά, τα οποία αποτελούν τη βάση ενός νέου εθνικού συστήματος προστασίας των παιδιών. Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα και τις σχετικές νομικές διατάξεις, αλλά και με το Σύνταγμα και τα εθνικά συμφέροντα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας είναι σε ετοιμότητα να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες και απόψεις, κριτική και προτάσεις για συγκεκριμένα κείμενα και τα μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων