12/09/2019 12/09/2019 Την έντονη ανησυχία της για τις αλλαγές που προωθούνται από τη κυβέρνηση της Σόφιας, αναφορικά με το οικογενειακό δίκαιο, εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, που συνεδρίασε προκειμένου να μελετήσει τον νέο νόμο. Η Ιερά Σύνοδος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση των εν λόγω αλλαγών, τονίζοντας ότι υπάρχει...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:50

Το Πατρ. Βουλγαρίας για τον “νέο” τύπο οικογένειας

Διαδώστε:
Το Πατρ. Βουλγαρίας για τον “νέο” τύπο οικογένειας

Την έντονη ανησυχία της για τις αλλαγές που προωθούνται από τη κυβέρνηση της Σόφιας, αναφορικά με το οικογενειακό δίκαιο, εκφράζει η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, που συνεδρίασε προκειμένου να μελετήσει τον νέο νόμο.

Η Ιερά Σύνοδος απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση των εν λόγω αλλαγών, τονίζοντας ότι υπάρχει διάχυτος ο προβληματικός στη βουλγαρική κοινωνία.

“Δυστυχώς, σήμερα γινόμαστε μάρτυρες προσπαθειών για την εφαρμογή στρατηγικών στους τομείς του οικογενειακού δικαίου, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης. Προβλέπεται ένας νέος τύπος οικογένειας και ένας νέος τύπος γονεϊκού ρόλου, με τα πρώτα θύματα να είναι παιδιά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η φροντίδα της οικογένειας και η προστασία των παιδιών αποτελεί απόλυτο καθήκον του κράτους και της κοινωνίας μας, το ήθος του οποίου διαμορφώνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στο πνεύμα των αρετών του Ευαγγελίου. Δηλώνουμε λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να ληφθεί υπόψη αυτή η φροντίδα και η προστασία από νέες ιδεολογίες που αποπροσανατολίζουν το άτομο και καταστρέφουν την οικογένεια” αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων