14/08/2020 14/08/2020 Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, αναμένεται να βρεθεί αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας, κ.κ. Νεόφυτος, όπου θα χοροστατήσει  στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση,  η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ., και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να...
14 Αυγούστου, 2020 - 14:59

Το Πατρ. Βουλγαρίας τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Το Πατρ. Βουλγαρίας τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, αναμένεται να βρεθεί αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας, κ.κ. Νεόφυτος, όπου θα χοροστατήσει  στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση,  η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ., και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι Σόφιας είναι Ορθόδοξος καθεδρικός ναός της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σύμβολα και βασικά αξιοθέατα της Σόφιας. Χτισμένος σε νεοβυζαντινό ρυθμό ο Καθεδρικός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι καταλαμβάνει έκταση 3.170 τετρ. μέτρων και χωράει στο εσωτερικό του 10.000 ανθρώπους. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χριστιανικός ναός στη Βαλκανική Χερσόνησο μετά από αυτόν του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι της Σερβίας. Πρόκειται για τον 11ο κατά σειρά μεγαλύτερο ναό της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (που σχεδιαζόταν από τις 19 Φεβρουαρίου 1879) ξεκίνησε το 1882 , όταν τέθηκε ο θεμέλιος λίθος, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του χτίστηκε μεταξύ 1904 και 1912.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων