16/06/2022 17/06/2022 Την έντονη διαφωνία και αντίθεση της στη διεξαγωγή της επερχόμενης παρέλασης ομοφυλοφίλων στη Σόφια το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε «όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν...
16 Ιουνίου, 2022 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 3:13

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για την παρέλαση ομοφυλοφίλων στη Σόφια

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για την παρέλαση ομοφυλοφίλων στη Σόφια

Την έντονη διαφωνία και αντίθεση της στη διεξαγωγή της επερχόμενης παρέλασης ομοφυλοφίλων στη Σόφια το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε «όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν αυτή την πράξη σκοταδισμού του μυαλού και τη συμμετοχή νεoτέρων και πιο αγνών στην καρδιά σε αυτή την εκδήλωση – μια εκδήλωση της υψηλότερης μορφής φθοράς των ηθικών αρχών στην κοινωνία μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας αναφέρει τα εξής:

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εκφράζει κατηγορηματικά την αποδοκιμασία, τη διαφωνία και την αντίθεση της στη διοργάνωση και διεξαγωγή παρέλασης ομοφυλοφίλων το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην αγαπημένη μας πρωτεύουσα Σόφια.

Με γνώμονα το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, που έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, τονίζουμε με πατρική ανησυχία τις πανάρχαιες αλήθειες της ανθρωπότητας και δηλώνουμε σθεναρά ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι μια εντελώς συνειδητή και αμαρτωλή αλλαγή της ταυτότητας του φύλου που έχει δοθεί από τον Θεό. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά είναι, όπως μαρτυρούν οι σελίδες της Γραφής, ένα θεμελιωμένο γεγονός.

Ως ποιμένες, ανησυχούμε πολύ για τις αυξανόμενες τάσεις στη Βουλγαρική κοινωνία, στην οποία αυξάνεται η αποδοχή των ομοφυλοφιλικών πράξεων ως κάτι φυσιολογικό και ακόμη και φυσικό μεταξύ των νέων. Το κήρυγμα και η φωνή της Εκκλησίας του Χριστού στον κόσμο, καθώς και η δράση της, δηλώνουν κατηγορηματικά τι είναι καλό και τι κακό και κηρύττει με πατρικό ενδιαφέρον τις βιβλικές και χριστιανικές ηθικές αξίες που μας κληροδότησε ο ίδιος ο Δημιουργός μας.

Η διάπραξη αμαρτιών της σαρκικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου είναι αφύσικη και μη χαρακτηριστική για την ανθρώπινη φύση. Επομένως, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της συνειδητής επιλογής για τη διάπραξη αυτού του αμαρτήματος, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να βρει δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες και σχέσεις.

Όλη η Ορθόδοξη ανθρωπολογία έχει κατηγορηματικά διακηρύξει ότι ο μοναδικός σκοπός της ανθρώπινης ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής ύπαρξης, είναι να δοξάζει τον Θεό. Τονίζει επίσης την εντολή του Χριστού: «῎Εσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὥσπερ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς τέλειός ἐστιν» (Κατά Ματθαίον 5:48), καθώς και την προτροπή του Αγίου Αποστόλου Παύλου – «δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν» (Προς Κορινθίους Α΄ 6:20).

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν υποστήριζε τον σεβασμό της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου στις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή του. Ταυτόχρονα όμως υπερασπίστηκε κατηγορηματικά τις ηθικές αλήθειες, χωρίς να επηρεάζεται από την πίεση των ισχυρών της εποχής, τη μόδα και τη ματαιοδοξία του χρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος ανησυχεί επίσης βαθύτατα για το γεγονός ότι η διοργάνωση παρέλασης ομοφυλοφίλων στους δρόμους της πρωτεύουσας της αγαπημένης μας πατρίδας θα χρησιμοποιηθεί ως μια σκόπιμη κινητή διαφήμιση για τα παιδιά που θα είναι ζωντανοί παρατηρητές, ακόμη και συμμετέχοντες σε αυτή την απαράδεκτη εκδήλωση, διότι «῝Ος δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης» (Κατά Ματθαίον 18:6).

Καλούμε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν αυτή την πράξη σκοταδισμού του μυαλού και τη συμμετοχή νεoτέρων και πιο αγνών στην καρδιά σε αυτή την εκδήλωση – μια εκδήλωση της υψηλότερης μορφής φθοράς των ηθικών αρχών στην κοινωνία μας.

Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να φωτίσει τις καρδιές όλων όσων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην άσεμνη εκδήλωση στη Σόφια στις 18 Ιουνίου 2022, να ενισχύσει τους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η αναβολή της επερχόμενης εκδήλωσης και να τους δώσει το μυαλό να γνωρίσουν την Αλήθεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων