26/01/2020 27/01/2020 Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας προέβη στην δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού συνολικής αξίας 2300 ευρώ περίπου προς την Παιδιατρική Κλινική Ογκολογίας-Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Βασίλισσα Ιωάννα” της Σόφιας.   Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Το υλικό αγοράστηκε με το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των καλυτέρων...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 1:50

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας στο πλευρό των παιδιών που δοκιμάζονται

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας στο πλευρό των παιδιών που δοκιμάζονται

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας προέβη στην δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού συνολικής αξίας 2300 ευρώ περίπου προς την Παιδιατρική Κλινική Ογκολογίας-Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Βασίλισσα Ιωάννα” της Σόφιας.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Το υλικό αγοράστηκε με το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πώληση των καλυτέρων έργων παιδικής ζωγραφικής τα οποία παρουσιάστηκαν σε δυο εκθέσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα την περασμένη χρονιά υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Ιεράς Συνόδου.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ο επικεφαλής του Τμήματος, Σεβ. Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, συναντήθηκε με το ιατρικό προσωπικό και διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Σύνοδος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της Κλινικής. Επίσης, τόνισε ότι οι κύριοι ουσιαστικοί δωρητές είναι τα ίδια τα παιδιά που δημιούργησαν τα έργα και το Τμήμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης είναι απλώς ο κομιστής της δωρεάς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κλινικής, Καθηγητής Ντομπρίν Κονσταντίνοφ, τόνισε ότι η καθιέρωση της πρωτοβουλίας αυτής από την Ιερά Σύνοδο υποστηρίζει ουσιαστικά και ψυχολογικά το έργο των γιατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τότε που καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ετήσια φιλανθρωπική πρωτοβουλία ξεπερνάει τα 17000 ευρώ. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με πληροφορίες για την επόμενη φιλανθρωπική δράση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων